Ritigala ruïnes en heel veel olifanten!
Door: Lieke
Blijf op de hoogte en volg Lieke
28 Februari 2025 | Sri Lanka, Habarana
Dinsdagavond waren we rond zeven uur in het hotel en om acht uur hadden we met de groep afgesproken voor het diner. Het is altijd gezellig om gezamenlijk met elkaar te eten en te kletsen. We gingen niet te laat naar bed, want de volgende ochtend vertrokken we om half negen naar de ruïnes van Ritigala. Dit zijn ruïnes van een klooster op de Ritigala berg.
Het eerste stukje vanaf het hotel deden we met de bus, maar daarna stapten we over naar vier jeeps om de jungle in te rijden. De weg was namelijk absoluut niet geschikt voor een touringcar.Ik voel me op de een of andere manier altijd een soort van Indiana Jones als ik in een jeep stap, dus ik had er gelijk zin in! [e-1f604]
Aangekomen bij de parkeerplaats regelde Chamali de tickets en begonnen we aan de klim naar boven. Er liep ook een lokale gids met ons mee.
Het was bij vlagen best even een opletten, ongelijke treden, glad en soms flink stijl, maar we zijn allemaal boven gekomen. Ook mama ging mee, ondanks dat het een behoorlijke aanslag op haar knieën zou zijn. De lokale gids heeft mama naar boven en beneden geholpen. Die man was echt goud waard! Het is fijn dat Chamali ons vertelt waar we naar kijken, anders is het een bak stenen en heb je geen idee.
Om 12 uur waren we terug in het hotel. Ik had zo ontzettend gezweet ‘s ochtends door de extreem hoge luchtvochtigheid, dat ik heel snel even onder de douche ben gesprongen om weer op te frissen. We hadden de keuze voor een vrije middag, of een optionele excursie naar Minneriya Nationaal Park. Uiteraard hebben wij gekozen voor de safari. De meeste mensen kozen voor een vrije middag, maar Bob en Caroline (onze jeep buddies van de eerste safari) gingen ook gezellig mee.
Om twee uur werden we met de grote bus naar Minneriya Nationaal Park gebracht waar we overstapten op een jeep. Chamali was ook mee. Al vrij snel zagen we de eerste olifanten. Niet alleen volwassen olifanten, maar ook kleintjes. Zo schattig! Het enige jammere was dat er al behoorlijk veel jeeps stonden te kijken, waardoor ons uitzicht voornamelijk bestond uit de achterwerken van de olifanten. Hoe dan ook, wij waren al helemaal enthousiast en de middag was op dat moment voor ons al geslaagd. Het kon alleen maar beter worden en dat werd het ook!
Onze chauffeur pakte een paadje waar niet veel jeeps heen gingen en voor we het wisten zagen we wat bewegen in de bossage aan de rechterkant van de weg. Eerst kwam er één olifant uit het hoge gras tevoorschijn, daarna nog een met een kleintje, toen nog een kleintje. Ze bleven heel rustig in de buurt kuieren en ze waren zo dichtbij dat we ze bijna konden aanraken. Ze waren zich aan het verzamelen om de weg over te steken. Toen we dachten dat ze er allemaal waren, kwamen er nog twee uit de struiken. Dit was echt optimaal genieten!
We hebben daarna nog meerdere olifanten gezien, ook op de weg buiten het Nationaal Park, waar ze gewoon in de berm rondstruinen. Wat een fantastische middag hebben wij gehad! Met een glimlach van oor tot oor en een ervaring die niemand ons meer afpakt reden we terug naar het hotel.
04 Maart 2025 - 17:17
Irene:
Fantastisch Lieke, volgens mij genieten jullie volop!