Kandy - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Lieke Stroomberg - WaarBenJij.nu Kandy - Reisverslag uit Kandy, Sri Lanka van Lieke Stroomberg - WaarBenJij.nu

Kandy

Door: Lieke

Blijf op de hoogte en volg Lieke

02 Maart 2025 | Sri Lanka, Kandy

In Kandy hadden we zaterdagochtend de optie om naar de botanische tuin te gaan óf een ochtend rustig aan te doen. Ik koos voor het laatste, net als papa en mama. Rond kwart over negen hebben we rustig ontbeten en daarna heb ik lekker een boek gelezen en wat achterstallige weblog verhalen geschreven.

Rond half 1 stapten we met z’n allen in de bus. De eerste stop was een edelstenenwinkel waar we uitleg kregen over de verschillende edelstenen die in Sri Lanka te vinden zijn en hoe deze gewonnen werden in de mijnen of rivieren. Daarna werden we natuurlijk losgelaten in de winkel zelf. In no time stond er een verkoper naast je en werd je een stoel aangeboden. Alles wat je wilde laten maken was mogelijk! We werden geholpen Mama en ik hebben een mooie ring laten maken die dezelfde avond nog in het hotel werd bezorgd.

Tegen half 3 waren we in het centrum van Kandy. We hadden nog niks gegeten, dus zijn (op advies van Chamali) bij de Java Lounge gaan zitten. Daar hebben we een lekkere kop koffie met een heerlijke getoaste ham-kaas croissant gehad. Wat word je daar weer mens van! We kregen de tijd om even door Kandy te lopen, want we hoefden ons pas om kwart voor vijf weer te melden.

Ik heb eens om me heen gekeken, maar mij doe je geen plezier met dit soort tijdverdrijf. Ik vond het niet echt een leuke stad en de stank van alle tuktuks, stadsbussen en andere vervoersmiddelen was niet te doen. Wat een lucht!

Om kwart voor vijf liepen we naar een theatertje voor een traditionele dansvoorstelling. We kregen een A4-tje met de Nederlandse uitleg van de verschillende dansen, maar er was alsnog niet heel veel van te volgen. Halverwege was ik ik ervan overtuigd dat ze alle nummers door elkaar gegooid hadden om de toeristen te verwarren, maar ze bleken wel gewoon het programma gevolgd te hebben… oeps! Vermakelijk was het op zich wel, maar een uur is lang zat.

Na de voorstelling gingen we nog naar de Tempel van de Tand. Deze tempel wordt gezien als het belangrijkste boeddhistische heiligdom in Sri Lanka. We waren hier tegen half zeven, het moment dat alle ceremoniële aspecten weer begonnen. Het was er erg druk. De hoeveelheid mensen zo dicht op me, in combinatie met de geur en de grote hoeveelheid geluid van de trommels, maakte dat alles me enorm aanvloog en ik daar weg moest omdat ik ronduit misselijk werd.

Ik heb buiten op de rest gewacht die niet heel veel later verschenen en tegen acht uur waren we weer in het hotel. Na het eten zijn we bijtijds richting de kamer gegaan om de koffers in te pakken, want we gingen weer door naar het volgende hotel.