Negombo
Door: Lieke
Blijf op de hoogte en volg Lieke
19 Februari 2025 | Sri Lanka, Negombo
De eerste nacht in Sri Lanka kende een aantal onderbrekingen. Gedeeltelijk bang om door de wekker heen te slapen, maar ook doordat ik twee keer ben gestoken door een mug en we vroeg in de ochtend een concert van blaffende honden in de buurt hadden. De muggenbulten jeuken trouwens flink! Ik was een uitgebreide missie gestart om de boosdoener te lokaliseren en naar de eeuwige jachtvelden te verjagen, maar mijn kamer is zo idioot groot en het plafond zo hoog… daar was geen beginnen aan. Na een uur toch maar weer gaan slapen. Ondanks de ‘hikjes’ heb ik best goed geslapen.
Tegen half negen zaten we aan het ontbijt. Er was voldoende keus en het smaakte goed, al had Hans nogal moeite om zijn Sahara droge croissant weg te krijgen. [e-1f604]
Half tien zat iedereen in de bus en konden we vertrekken naar de eerste stop van de ochtend: de Hindoe tempel Sri Singama Kali Amman Kovil. De schouders en knieën moesten bedekt en de schoenen uit. Netjes gekleed en op blote voeten gingen we naar binnen waar Chamali ons het een en ander uitlegde en we daarna zelf even mochten rondlopen. Bijzonder om wat van deze religie mee te krijgen.
De volgende stop was op de vismarkt van Negombo. Ik hield m’n hart vast, omdat de eerste dag ook al zo’n succes was. Ik heb het kunnen beperken tot een keer of vijf kokhalzen [e-1f602]. Waanzinnig om al die kraampjes te zien met die verschillende soorten vis. Ik vraag me dan toch altijd af of ze een beetje van hun producten af komen, aangezien iedereen zo ongeveer hetzelfde verkoopt. De vis die niet verkocht wordt vriezen ze in om de volgende dag nog een keer te verkopen. Hebben ze dan nog vis over, dan wordt deze gedroogd en als droge vis verkocht. Zo wordt er niets verspild. Direct achter de vismarkt lag het strand waar de vissersbootjes aankwamen en de vis van boord gehaald werd. Ook werd hier vis gedroogd. Heel tof om te zien, maar de lucht van die gedroogde vis is niet aan mij besteed.
Na de vismarkt reden we richting het centrum waar we nog even over een lokale markt hebben gelopen. Het was vandaag blijkbaar zo’n beetje de warmste dag van het jaar. Het kon volgens Chamali wel 38 graden worden. Dat was ook wel te merken want het zweet liep gewoon in straaltjes van je af.
Van half 1 tot 4 uur hadden we tijd voor onszelf in het hotel. Iedereen is lekker bij het zwembad in de schaduw gaan zitten, waar een heerlijk verkoelend windje waaide en nam een duik in het zwembad of in zee om af te koelen. Zo was het wel uit te houden met de hitte.
Om vier uur hebben wij ons opnieuw verzameld bij de bus voor een boottochtje over een stukje van het Hollandse kanaal en de lagune. Het was met één woord fantastisch! Wat heerlijk om in het zonnetje met een windje over het water te varen en wat een prachtige natuur! We hebben tijdens de tocht o.a. drie soorten ijsvogels, heel veel vleerhonden, grote parkieten, een bijeneter (vogeltje) en 2 varanen gezien. Het is met mijn fotocamera af en toe nog wat zoeken en niet alles is even scherp, maar er zitten toch een aantal mooie foto’s tussen (al zeg ik het zelf).
Rond zeven uur waren we terug in het hotel en kort daarna zijn we met z’n drieën naar Chef Crab gelopen voor het avondeten. Wat hebben we hier ontzettend lekker gegeten. Een top tip van onze gids!
De tweede dag zit er alweer op en wat hebben we ontzettend veel indrukken opgedaan. We genieten volop en ik kan dan ook niet wachten op de rest van de reis!
19 Februari 2025 - 19:16
Wendy :
Heerlijk om weer te lezen! Ik zie toch een carrière switch aankomen. Je fotocursus is het geld sowieso al meer dan waard [e-1f929]
19 Februari 2025 - 19:18
Peter:
Tip uit de zorg: Bij de volgende vismarkt een beetje purol/menthol onder je neus smeren! Met een beetje geluk ruik je geen vislucht meer. In het ergste geval ruik je rotte vis met pepermunt...
Mooie verhalen lieke!
19 Februari 2025 - 20:59
Lida:
Prachtig zeg[e-1f970] en heerlijk weertje dus nou genieten [e-1f60a]
20 Februari 2025 - 09:00
Sabine Douwsma:
Hoi, lachend heb ik net jouw reisverslag voorgelezen aan patrick.. zie je zo boos achter de mug aan gaan. De foto’s zijn nu al zo mooi, maar varanen?[e-1f631] ik weet dat ze daar horen, maar brrr mij niet gezien, prachtig als foto. Benieuwd naar jullie volgende belevenis.
20 Februari 2025 - 20:37
Lya Plender Van Der Waal:
Prachtige mooie foto's en hele mooie reis
21 Februari 2025 - 13:33
Pita:
Wat genieten jullie nu al en dit is nog maar een begin,en zulke mooie foto’s.s